Pohjanmaan Taksi Oy
Suomen Vahvimmat
Palvelujen hinnat
Taksimatkan hintaan vaikuttavat viikonpäivä, vuorokaudenaika, odotusaika, ajettu matka, siihen kulunut aika sekä matkustajien lukumäärä. Valtioneuvoston asetuksen mukaan taksimatkan perusmaksu on 1.7.2017 alkaen arkipäivinä kello 6-20 välisenä aikana ja lauantaisin, kirkollisten juhlapyhien sekä itsenäisyyspäivän aattona ja vappuaattona kello 6-16 välisenä aikana alkavissa kuljetuksissa 5,90 euroa. Muulloin perusmaksu on 9,00 euroa.

Taksiliikenteen kustannusindeksin ylläpidosta vastaa Tilastokeskus yhdessä Taksiliiton ja liikenneministeriön kanssa. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvällä taksiliikenteen kustannusindeksillä seurataan taksiliikenteen keskimääräistä kustannuskehitystä. Taksiliikenteen taksat tarkistetaan vuosittain 1.7. alkaen.

Taksaluokka Henkilt Hinta /km
1 1-2 1,60
2 3-4 1,91
3 5-6 2,07
4 yli 6 2,23

Alle 12-vuotias
Alle 12-vuotiasta lasta ei lasketa henkilölukuun, kaksi alle 12-vuotiasta lasketaan yhdeksi henkilöksi. Odotusajalta saa periä 47,04 euroa tunnilta. Odotustaksa voidaan periä, jos auto odottaa asiakasta tai se liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi. Esimerkiksi 5 kilometrin matka arkipäivänä päiväsaikaan 1 - 2 matkustajan ollessa kyydissä maksaa noin 15 euroa, jos auto ei joudu odottamaan asiakasta tai seisomaan ruuhkan tai muun syyn takia. Esimerkiksi 5 minuutin odotus lisää matkan hintaa noin 3,70 eurolla. Taksimatkan hintaan sisältyy henkilökuljetuksissa 10 prosentin arvonlisävero valtiolle. Tavarakuljetusten taksaa ei ole säädelty. Niiden arvonlisävero on 24 prosenttia. Suomalainen taksataso vastaa eurooppalaista keskiarvoa, myös kansalaisten ostovoimalla mitattuna.

Invataksia
Invataksia edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 15,70 euron lisämaksu, joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Porrasavustus
Porrasavustuksesta voidaan periä 31,40 euron suuruinen lisämaksu, jos asiakasta avustetaan käsivoimin tai porraskiipijän avulla rakennuksen portaikossa.

Tavarankuljetuslisä
Isokokoisista esineistä, kuten suksista, lastenvaunuista ja polkupyöristä voidaan periä 2,80 euron lisämaksu.
Pohjanmaan Taksi Oy | Rantakatu 8 A | 92100 Raahe